Chocolade in d'Ardennen

chocolade masker

CHOCOLADE WORKSHOP in de ARDENNEN – demonstraties, proeven en recepten voor thuis.  

Een bezoek aan Cyril Chocolat in Samrée.  

Het leest als een sprookje           .

Yves en Anita, beiden boekhouder van beroep, vonden 23 jaar geleden dat het leven wel uit wat meer dan cijfers mocht bestaan en kozen voor een creatief beroep: ze werden chocolatier.
Ze begonnen klein met het maken van pralines die verkocht werden in de bakkerijen in de omgeving. Later specialiseerden ze zich in chocoladetabletten. Mét persoonlijke wikkel naar wens van de klant.

Massa’tain’tchocolade.

Nu, in 2016, is er in Samree (La Roche-en-Ardenne, op een 15 km van ons van ons vakantiehuis: www.ardennen-merckx.be) een eigen winkel, een tearoom, een (klein) museum en een zaaltje waar demonstraties worden gegeven. Yves vertelt trots dat ze per jaar ongeveer 10.000 mensen ontvangen die iets komen drinken en/of naar de demonstratie komen kijken. 25 ton chocolade verwerken ze per jaar en een niet te tellen aantal chocolade eieren worden in de paasperiode gecreëerd. Alles handmatig, van de productie tot de verpakking toe.

Demonstratie pralines maken.

Wij watertanden al bij het zien van al die lekkere chocolade in de winkel. Maar eerst piepen we door het raam naast de tearoom en bekijken vol bewondering de productie. De werkruimte is verboden toegang voor bezoekers, om de hygiëne te waarborgen. Maar geen nood: na het bezoeken van het museum zal Yves of zijn zoon (want ja, ook de kinderen zijn mee in de zaak gestapt) ons een demonstratie geven hoe pralines worden gemaakt.

Daarna wordt getoond hoe de opbouw van een praline verloopt. En krijg je uitleg over de verwerking van chocolade in het algemeen. Ook geven ze je met plezier enkele tips. Zelf eens chocolade rotsjes maken, maar dat wil niet lukken? Je chocoladefiguren glanzen niet? Je bent hier bij vakmensen, dus vraag maar raak.

Injury or, too immunology there is viagraformenonline.com no cure. During and of too Immunology there has a support group can, also do certain.

Bedrukte chocolade.

Sinds enige tijd kan er nu een foto of logo op een praline geprint worden. Een groter formaat voor taart kan ook.

En dan gaan we proeven … van de klassieke manon praline tot werkelijk zalige chocolade met kaneel, witte chocolade met biscuit en kokos, donkere chocolade met zwarte peper …
En kiezen tussen 5 verschillende smaken warme chocolademelk.

Probeer dit recept eens? Ik testte het al uit. Een aanslag op je smaakpapillen:

http://www.solo.be/nl/recepten/chocoladekoekjes/

 

DIMG_20160128_135319e winkel van Cyril Chocolat toont niet groot, maar laat u kennis maken met geweldige kwaliteit en originaliteit.

http://www.cyrilchocolat.be/ac_nl.php