Op blote voeten wandelen in de Ardennen….!?

Op blote voeten wandelen in de Ardennen … !?

Zijn kurkenstoppen hard of zacht? Hoe voelt het om over boomwortels te stappen?

Wij, een deel van de familie, 28 personen tussen 2,5 en 65 jaar, staan om 10u op een zondagochtend klaar voor de blotevoetenwandeling in Montleban. Gekwetsten, koks en liefhebbers van de zonnige tuin  bleven in de vakantiewoning van de familie Merckx in Buret.

Amper 20 min autorijden langs een prachtige weg hadden we nodig om bij “Ferme de la Planche” te geraken. En meer dan 2 uur om het 3 km lange blotevoetenpad te overbruggen.

Sportieve activiteit

Hoewel we ingeschat werden voor de gele wandeling, kozen de meesten bij de eerste splitsing resoluut voor de rode wandeling. Die raden we iedereen aan die wat sportief is aangelegd. Een heel leuk pad, maar waar je geen 5 km per uur haalt!

We hielden traditiegetrouw, ook al is de wandeling maar 3 km lang, een stop met versterkende drank en koeken.

Wat?

Wat kan je verwachten? De naam zegt het zelf al een beetje: een smal typisch Ardeens wandelpad, met verschillende ondergronden, zodat je het verschil kan voelen tussen leisteen en zandsteen, stro en gras, zand in allerlei vormen, rond hout, planken, boomschors, boomwortels en nog veel meer.

blotevoetenpad

Tips

Wat kunnen we jullie aanraden: ga bij de eerste splitsing naar links. Rechts is een verkorting, wat je een flink deel van de pret doet missen. Zonde.

En dan nog maar een tip: maak tijd om om je heen te kijken. De gevoelens die je voeten krijgen zijn soms overheersend (hoor ik daar iemand lachen?), maar je wandelt door een landschappelijk heel mooi gebied.

Toch niet zo enthousiast? Op verschillende plaatsen zijn verkortingen aangeduid. Je volgt dan gewoon de pijl ‘huisje’.
Mijn geheimpje: mijn sandalen zaten in mijn rugzak. Voor als het toch niet mee zou vallen. Maar… ze zijn er niet uit geweest. Ik zweer het.

Iedereen was het er roerend over eens: dit was een belevenis. En gelukkig waren we vlug terug in Buret, want de hot dogs wachtten.

Info:

www.fermedelaplanche.be

www.sentierpiedsnus.be