Vier je verjaardag met sneeuw in de Ardennen!

De eerste sneeuw
Vorige zaterdag klonk in het Antwerpse de kreet ‘het sneeuwt!”.
Tja, als je 3 vlokjes ‘sneeuw’ noemt …
Maar dadelijk dromen we van echte sneeuw. Zo’twerezalig dik pak watten om een engelfiguur te maken. Sneeuwballengevechten houden, om ter snelst van een heuvel glijden, wandelingen met speciale drankjes tegen de kou, skiën misschien, langlaufen?

’tain’tAvonds schuiven kinderen en kleinkinderen aan tafel en worden er plannen gemaakt. Een vakantiehuis met veel slaapkamers, ruimte zat om de kinderen te laten ravotten, ook wat luxe aub … , een sauna.
(Groot-)ouders zien zo’twereweekend met het hele gezin wel zitten… zeker als de kinderen koken.

Sneeuw in Buret (Houffalize) 

Niet te ver van huis en een vlot bereikbaar sneeuw-of skigebied zoeken.
Ons vaste zomervakantiehuis van de familie Merckx in Buret, natuurlijk! www.ardennen-merckx.be

Ardennen sneeuw

We herinneren ons een verhaal dat Marianne vertelde. Over een familie die een grote iglo in de tuin had gebouwd. Binnen ingericht als bar, waar schnaps en warme chocolademelk geserveerd werd.
Buret ligt immers op 500m.
De skiërs onder ons  glunderen al bij het idee om binnen het half uur op de skipiste te  staan
Wel 1000 sneeuwballen kan je rollen in de grote tuin.

Jarig in de winter
De laptop erbij en even kijken of er nog plaats is. Maar vóór we boeken klikken we nog op ‘promo‘. En hip hip hoera voor oma, want zij is in februari jarig! En dat geeft ons 50% korting.   50%!   Dát vinden we nog eens een leuke verrassing.

Het programma wordt uitgebreid met een  bezoek aan Clervaux, zwemmen in Ol Foss d’Outh, de dochter zal kookles geven in de grote keuken…  Bastogne moet ook de moeite zijn…